Vandaag besteld, morgen in huis!

Kamado barbecues worden steeds populairder onder de barbecue liefhebbers, en dat is niet voor niets. Deze keramische barbecues bieden een uitstekende warmtebehoud en zorgen voor een gelijkmatige garing van het vlees. Eén van de belangrijkste aspecten bij het bereiden van vlees op een kamado barbecue is het meten van de kerntemperatuur. In deze blog bespreken we het belang van het meten van de kerntemperatuur bij de vijf meest gebruikte vleessoorten op kamado barbecues.

  1. Kip

    Kip is één van de meest populaire vleessoorten om te bereiden op een kamado barbecue. Het is belangrijk om de kerntemperatuur van kip goed in de gaten te houden, omdat kip snel droog kan worden als het te lang wordt gegaard. De kerntemperatuur van kip moet ongeveer 75-80 graden Celsius zijn voor een perfecte gaarheid.

  2. Varkensvlees

    Varkensvlees is een favoriet bij veel barbecue liefhebbers, en het is belangrijk om de kerntemperatuur goed te meten bij het bereiden ervan op een kamado barbecue. De kerntemperatuur van varkensvlees moet ongeveer 65-70 graden Celsius zijn voor een optimale gaarheid en sappigheid.

  3. Rundvlees

    Rundvlees is een vleessoort die vaak langzaam wordt gegaard op een kamado barbecue. Het is belangrijk om de kerntemperatuur van rundvlees goed in de gaten te houden, omdat het snel te gaar kan worden. De kerntemperatuur van rundvlees moet ongeveer 50-55 graden Celsius zijn voor een perfecte medium-rare tot medium gaarheid.

  4. Lamsvlees

    Lamsvlees is een heerlijke vleessoort die uitstekend tot zijn recht komt op een kamado barbecue. Het is belangrijk om de kerntemperatuur van lamsvlees goed te meten, omdat het snel te gaar kan worden. De kerntemperatuur van lamsvlees moet ongeveer 60-65 graden Celsius zijn voor een perfecte medium gaarheid.

  5. Vis

    Vis is een vleessoort die snel gaar is en daarom is het extra belangrijk om de kerntemperatuur goed te meten bij het bereiden ervan op een kamado barbecue. De kerntemperatuur van vis moet ongeveer 60-65 graden Celsius zijn voor een perfecte garing en sappigheid.

Het meten van de kerntemperatuur bij het bereiden van vlees op een kamado barbecue is essentieel om ervoor te zorgen dat het vlees op de juiste manier wordt gegaard en niet te droog of te rauw is. Investeer daarom in een goede digitale vleesthermometer, zoals bijvoorbeeld onze Dome BBQ Vleesthermometer en volg de juiste kerntemperaturen voor de vleessoorten die je bereidt. Op deze manier kan je altijd genieten van perfect gegaard vlees op jouw kamado barbecue. Veel barbecue plezier!